Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een gelukkige toekomst bepaal je zelf!

18 mei 2017 - 19 mei 2017

Jongeren op weg naar geluk en succes

Een gelukkige toekomst bepaal je zelf!

Inzicht in de cruciale levens keuzes tussen 15 en 25 jaar voor een gelukkige toekomst

Doelgroep: Jongeren en hun twee buddies.

Meer inzicht in jouw persoonlijke kracht, je passie, je motivatie en een route in 10 stappen voor de juiste keuzes voor je toekomst in studie of werk

Doel
Welke keuzes maak jij voor een gelukkige toekomst tussen 15 en 25 jaar ? Een speciaal Happiness Event voor jonge mensen en twee buddies.

Jonge mensen tussen 15 en 25 jaar moeten zeer belangrijke keuzes maken voor middelbare school, hun vervolgopleiding en vervolgens hun eerste werk en passende functies. Vaak kennen jongeren onvoldoende hun natuurlijke drijfveren, passies, hun kracht en valkuilen… Zij worden beïnvloed door omgeving en vaak zijn levensbepalende keuzes gebaseerd op te weinig zelfkennis. Ook willen jonge mensen graag zelf beslissingen nemen en staan niet altijd open voor voldoende feedback of is deze niet aangeboden. Dit event voor zelfinzicht en geluk is geeft je een stevig fundament voor juiste keuzes..

Je bent daarom van harte uitgenodigd voor dit seminar opgebouwd rond de 12 sleutels bepalend voor geluk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Bij elke sleutel krijgen jongeren en ouders vragen en opdrachten om samen mee op weg te gaan naar de juiste keuzes voor meer geluk…

Inhoud
Ga je mee op reis naar maakbaar geluk?
‘Maakbaar geluk’, staat centraal in dit event. Geluk is voor een deel vanuit de genen bepaalt, maar voor een groot deel ook een levenshouding waarbij bewuste keuzes je geluk kunnen ‘maken’.

De 12 pijlers in het event zijn gebaseerd op de 12 ‘sleutels tot geluk’ uit de positieve psychologie, waaronder doelen stellen, jezelf verbinden met anderen en gevoelens uiten. Het event is interactief, expressief en vraagt een actieve bijdrage van de jongeren. Voorafgaand wordt een analyse gedaan die inzicht geeft in persoonlijke kracht en valkuilen.

Het event in combinatie met de analyse is een eyeopener en geeft richting aan belangrijke keuzes voor de toekomst voor ouders (of andere begeleiders)  en hun jong volwassen kinderen tussen 15 – 25. Je krijgt inzichten voor mogelijk andere levenskeuzes. Kies voor een goede start op weg naar een gelukkige toekomst!

Voorbereiding

Voorafgaand aan het event worden minstens 2 buddies (bij voorkeur ouder(s) of andere sparringspartners zoals partner, decaan, leerkracht, coach)  en hun kind gevraagd om een poweranalyse voor zelfinzicht te doen. Inzicht in kracht en valkuilen, passies en geluk vormt de basis voor het maken voor de juiste keuzes voor een gelukkige toekomst… Voor veel buddies/ouders is het waardevol dezelfde inzichten te hebben als hun kinderen zodat zij een waardevol klankbord en sparringspartner kunnen zijn.

Afsluiting
Aan het eind van de sessie deel je jouw nieuwe 
inzichten met je ‘mentoren’ (ouders/partner/begeleider) en een aantal van de overige deelnemers. Welk inzicht leidt tot welke nieuwe keuze ? Wat ga je morgen onderzoeken of anders doen?

Gegevens

Begin:
18 mei 2017
Einde:
19 mei 2017
Evenement Categorieën:
,
Site:
www.happyyoungpower.nl

Organisator

Jongeren op weg naar geluk en succes
Telefoon:
0650640365
E-mail:
info@jongerenopwegnaargelukensucces.nl
Site:
www.jongerenopwegnaargelukensucces.nl

Gegevens

Begin:
18 mei 2017
Einde:
19 mei 2017
Evenement Categorieën:
,
Site:
www.happyyoungpower.nl

Organisator

Jongeren op weg naar geluk en succes
Telefoon:
0650640365
E-mail:
info@jongerenopwegnaargelukensucces.nl
Site:
www.jongerenopwegnaargelukensucces.nl