Overzicht bewijzen

Leervraag 1

Hoe kan ik mijn praktijkervaring als expert & spreker werkgeluk meer integreren in mijn onderwijs zodat mijn expertstatus vergroot wordt en de transfer vanuit de praktijk plaatsvindt?

Vanuit mijn rol als docent op de HRBS ben ik mede verantwoordelijk voor het optimaal voorbereiden van de studenten voor de beroepspraktijk. Belangrijk is dat ze hun volle potentieel bebutten, niet alleen in groei van kennis en persoonlijkheid, echter minstens zo belangrijk is de praktijkervaring. Niet altijd is er voldoende tijd om zelf stage te lopen of die ervaring in voldoende mate op te doen. Ik kan als docent mijn eigen kennis en werkervaring als expert integreren in mijn onderwijs.

Boek schrijven

Om mijn kennis als expert te bundelen ben ik een boek aan het schrijven ‘Geluk als leidersschapsstrategie’. Geluk als strategie vertaal ik door in het werk als ‘Gelukkige docent’ waarin je ook een positief leider bent en naar ‘De gelukkige student’ die vanuit geluk meer kan bereiken.

Boek Bertine ‘Geluk als leiderschapsstrategie’

Opname praktijksimulaties voor lesmateriaal 

Daarnaast heb ik voor de opleiding professional sales als acteur in een studio alle praktijksimulaties opgenomen als slechte verkoper en goede verkoper. Deze video’s zijn door alle studenten bekeken en geïntegreerd in het lesmateriaal voor de komende jaren. Ook zijn deze video’s gebruikt voor andere opleidingsinstituten zoals international business. Leuk hiervan was dat ik op een lentefeest van HRBS steeds herkent werd als ‘bekende acteur’ vanuit het lesmateriaal en zo gevraagd werd om oo de foto te staan als ‘VIP’. 🙂 Deze positionering heeft mij geholpen direct mijn expertstatus neer te zetten binnen HRBS en daarbuiten.

Bewijzen opnames als expert sales:

Voor een link naar de video met tafelgesprekken met de openingsfase klik hier.

Voor een link naar de video met tafelgesprekken met de analysefase klik hier

Leervraag 2

Leervraag 2

Hoe kan ik de praktijkervaring van andere vakexperts meer integreren in mijn lessen/training/coaching zodat de transfer naar de praktijk geintegreerd is in de lesstof en mijn vakkennis gebundeld wordt met andere experts?

Kennis bundelen van diverse vakexperts

Daarnaast interview ik andere leiders om zo hun kennis te bundelen samen met mijn expertise op het gebied van werkgeluk en positief leiderschap. Ik geef die inzichten weer door aan de studenten.

Bewijs Artikel “chief Happiness Officer’ waarin ik oproep tot interviews.

Spreker werkgeluk

Als spreker werkgeluk ben ik een expert en gevraagd spreker te boeken via sprekersbureau’s en via mijn persoonlijke website. Door mijn werk bij de HRBS spreek ik nu ook vaker voor scholen en universiteiten. Zo heb ik 16 juni 2022 gesproken voor het alumni netwerk (Young Professionals) van de EUR en op 26 maart 2022 voor de alumni van de RUL op de JAN dag als keynote spreker over werkgeluk. Op 23 juni 2022 samen met collega Sjoerd Gerritsen voor de MBO Amersfoort met de Powersessie “Empower Yourself” en help het TTO Amersfoort beter te positioneren.

Bewijs mijn persoonlijke website www.bertineblom.nl 

Daarnaast heb ik een groot netwerk en ben ik actief bezig dit te onderhouden. Mijn netwerk zet ik graag in voor mijn studenten voor het zoeken van een schikte stageplaats. Ik help ze met het maken van een goede post die ze op linkedin plaatsen. Vervolgens beveel ik mijn studenten weer door dit te plaatsen op mijn social media. (zie bijlage twitter bericht voor stageplaats) Zo kunnen ze gebruik maken van mijn netwerk met circa 11.000 linkedin contacten.