• Invullen vragenlijst

    Happy Young Power Analyse – Dalton Lyceum

Esther Wisse, Happy Young Power Coach / Gelukscoach

Jij als jongere, moet al vroeg beslissingen nemen die jouw toekomst zullen bepalen. Vanaf circa 15 jaar wordt er al aan je gevraagd welk profiel je wilt kiezen, gevolgd in de jaren daarna door keuzes die je moet maken voor een studierichting (circa 17/18 jaar), keuzes voor je eerste baan, werkkring (circa 22, 23 jaar) en op langere termijn keuzes die bepalend kunnen zijn voor de carrière die je misschien al deels voor ogen hebt (young professional, 25 jaar en ouder).

Van belang bij keuzes maken is, om niet alleen te weten in welke vakken je goed bent op school of in je vervolgstudie, maar ook om een goed zelfbeeld te hebben. En dat is nu nét voor veel jongeren een hele uitdaging.

Persoonlijkheidsprofiel

De Happy Young Power Analyse (HYPA) is een zeer effectief instrument waarmee een uitgebreid persoonlijkheidsprofiel van mensen kan worden samengesteld. Het persoonlijkheidsprofiel beschrijft de drijfveren en eigenschappen van jou als persoon. De HYPA geeft je verrassende inzichten die belangrijk zijn voor de keuzes die je moet maken op school en voor je studie en werk tussen circa 15 en 25 jaar.

Wat levert het invullen van de Happy Young Power Analyse je op?

  • Concrete handvatten voor verdere persoonlijke groei en ontwikkeling
  • Inzicht in je persoonlijke passie, kracht, kwaliteiten, valkuilen en gedrag
  • Bespreekstuk voor een talentenroute en bijbehorend ontwikkelingspad
  • Fundament voor juiste keuze voor studie, loopbaan en je start carrière
  • Verbetering van jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde
  • Versterking van jouw persoonlijk leiderschap en drive
  • Inzicht in hoe gelukkig je bent, wat je gelukkig maakt en hoe je dat kunt verstevigen

Het persoonlijk HYPA verslag geeft inzicht in jouw persoonlijkheid: waar ligt jouw persoonlijke kracht, drives, talent, passie en geluk. De HYPA geeft helder inzicht en biedt een stevig fundament voor keuzes. Je krijgt een realistischer zelfbeeld en je zelfvertrouwen zal groeien, omdat je weet wie je bent en wat beter bij je past. Dat maakt je keuzes eenvoudiger!

Vervolg en begeleiding

Om goed inzicht te krijgen in je persoonlijke kracht én valkuilen en een nieuwe route in te slaan ga je diverse verdiepingslessen krijgen in kracht en geluk die jou vanuit een ander perspectief naar jezelf laat kijken. Voor het vervolg en begeleiding ga je ook individueel in gesprek met je coach op het Dalton Lyceum. Ook raden we je aan om verder te praten met mensen die voor jou belangrijk zijn en waar je een goed gevoel bij hebt!

Samen bouwen we aan een gelukkige wereld, met als doel een succesvolle en gelukkige toekomst voor jou als jongere!

Uitnodiging vragenlijst HYPA Dalton Lyceum

Recentelijk ben jij uitgenodigd om mee te doen aan de Happy Young Power Analyse bij het Stedelijk Dalton Lyceum. Aansluitend op het meedoen aan deze analyse word je uitgenodigd voor  de Powersessie ‘Power to Perform!’ op 1 september 2021. In deze Powersessie krijg je uitleg over de analyse en ontvang je een persoonlijk verslag ‘Power’ en een persoonlijk verslag ‘Happiness’.

Het Stedelijk Dalton Lyceum vindt het belangrijk jou te helpen ontdekken wie je bent wat je wilt worden en wat je belangrijk vindt. Je bent daarom van harte uitgenodigd deel te nemen en de bijbehorende vragenlijst in te vullen.

Toelichting analyses

Je mag (gelukkig) zijn wie je bent

De wereld ziet er anders uit voor verschillende typen mensen. We kijken allemaal door een andere gekleurde bril. We zijn allemaal anders en maken onze eigen keuzes om te groeien naar een gelukkig en krachtige persoonlijkheid. Voor een gelukkig leven waarbij jij op je kracht en passie zit. Hiervoor is het belangrijk eerst inzicht te hebben in de kleur bril die jij op hebt.

Jij als jongere maakt de HYPA (Happy Young Power Analyse) voor jongeren tussen de 15-25 jaar. De vragen zijn gericht op het verkennen van je onderliggende kracht en drijfveren. We kijken naar waar jouw aandacht van nature naar uit gaat, waar jij graag je bed voor uitkomt! Het gaat niet over je gedrag.

De vragenlijst richt zich niet uitsluitend op het stereotype beeld van een type, maar ook op de nuances en verschillende verschijningsvormen die van ieder persoonlijkheidstype bestaan. Je komt dus niet in één hokje en krijgt geen ‘stempel’.

Iedereen is (gelukkig!) anders en uniek!

Altijd goed

Voor alle duidelijkheid: ‘anders zijn’ is nooit ‘goed’ of ‘fout’! We zijn allemaal ‘anders’ en dus prachtig! Inzicht in onszelf en elkaar geeft zicht op een nieuw perspectief. Anders zijn is leuk en boeiend, geeft verschillende kwaliteiten en talenten aan, gedreven door verschillende passies en andere valkuilen die ieder mens heeft.

De antwoorden van de door jou ingevulde vragenlijst zijn dus ook altijd GOED en nooit fout. Het is geen assessment met beoordeling.

Bij het invullen van de vragenlijst hebben we dus maar één voorwaarde: wees vooral jezelf en eerlijk. Je mag zijn, precíes zoals je bent, er zijn al zoveel ‘anderen’ 🙂

Naslagwerk

Wel geeft de analyse een naslagwerk dat je de komende jaren kan gebruiken en mee kan nemen naar andere professionals (mogelijke werkgever, decanen, leerkrachten, coaches, je buddies) om te sparren over succesvolle studie- en werkkeuzes waarin jij optimaal tot je recht kunt komen. Als jíj dat wilt.

Keuzes maken die passen bij persoonlijke kracht en geluk… daar gaan we voor, samen met de buddies, met het Powerteam!

Van start?

Klaar voor de start? Je kan op de onderstaande grote button klikken om de vragenlijst in te vullen.

Veel succes en geluk!

Esther Wisse, Stedelijk Dalton Lyceum

Het HYPA team van Happy Young Power

Facebook IconYouTube IconBezoek mijn BlogBezoek mijn BlogBezoek mijn BlogBezoek mijn BlogBezoek mijn Blog