Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Powersessie TTO MBO Amersfoort: ‘Make yourself Happy!’

12 oktober 2023 @ 08:00 - 3 februari 2024 @ 17:00

Design Your Happy Life

Powersessie vol geluksactiviteiten voor maakbaar geluk

Voor studenten van het MBO TTO Amersfoort

Voor meer informatie en indruk van het programma zie deze link.

Toepassen in je leven van 12 geluksactiviteiten die bewezen effectief zijn

Gelukkig zijn is een keuze!

Geluksactiviteiten zijn dingen die je zelf kunt doen om je geluk te bevorderen. Met deze training maak je een start naar maakbaar geluk  voor je leven. 

De training is gebaseerd op onderzoek van Sonya Lyubomirsky, zij heeft het geluksonderzoek praktisch toepasbaar gemaakt. Zij is professor in de psychologie aan de universiteit van California en doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar geluk. Haar kernvraag is: wat kun je zelf doen om gelukkiger te worden?

Het gaat in deze training niet om snelle momenten van levensgeluk maar vooral om: duurzaam geluk. Minstens 40 procent van dit standvastige geluk hebben we in eigen hand. Rijk of slim hoef je er niet voor te zijn. Duurzaam geluk verwerven, doe je in de eerste plaats met je denkgewoonten en leefgewoonten. Hoe kun je deze veranderen zodat geluk volgt?

Begin met één geluksactiviteit
Vaak zijn onze denk- en leefgewoonten echter juist niet gericht op het bereiken van geluk. Daarom gaan we in deze training aan de slag met de 12 geluksactiviteiten van Lyubomirsky (waarvan het effect is aangetoond) die ons kunnen helpen bij het vergroten en het laten voortduren van ons geluk.

Daarnaast maken wij in de training de koppeling naar jouw persoonlijkheid, onderzocht in de Poweranalyse, om zo één van de activiteiten te kiezen die je het meeste effect zullen hebben bij jouw weg naar geluk. We maken zo een stevig fundament om verder te gaan. In de training behandelen we de geluksactiviteiten één voor één. We blijven steeds de combinatie maken met jouw persoonlijkheidskenmerken en komen samen tot de conclusie welke geluksactiviteit het beste zal passen. De uiteindelijk route bepaal je zelf….wij geven in deze training wel duidelijk richting gebaseerd op wetenschappelijk bewezen succesfactoren.

Belangrijkste conclusie na de training: het grootste deel van ons geluk bevindt zich vaak in een andere richting dan waarin we het nu meestal zoeken.

Wij zien je graag voor een keuze voor een gelukkige toekomst…

Spreker Werkgeluk & Klantgeluk

Bertine Blom spreker over Positief & High Performance Leiderschap, Klantgeluk, Werkgeluk, Geluk in het Onderwijs en Jongerengeluk